Video „Îţi taie respiraţia”. Sala Polivalentă, pe post de model pentru o viitoare arenă de 50 de milioane de euro

„Îţi taie respiraţia”. Sala Polivalentă, pe post de model pentru o viitoare arenă de 50 de milioane de euro
Basarabenii au filmat Sala Polivalentă inclusiv cu o dronă

Publika TV a difuzat luni primul dintr-un şir de reportaje despre Sala Polivalentă din Cluj, care serveşte drept model pentru Chişinău Arena.

Republica Moldova și-a propus construirea unui obiectiv strategic: o sală multifuncțională, Chișinău Arena. Principalul inițiator al proiectului este Andrian Candu, președintele Parlamentului de la Chișinău. ”De la independență până acum sălile de concerte, stadioanele și sălile de sport au fost distruse și reprofilate. În premieră, după 26 de ani, putem construi o arenă polivalentă pentru Moldova. Acest proiect, care sper că va fi susținut de toți colegii din Parlament, este primul pas pentru ca această arenă să devină realitate”, a motivat Candu. După multe discuții, oficialii moldoveni au decis ca sala lor multifuncțională să preia idei ale Sălii Polivalente din Cluj.

Chișinău Arena urmează să fie construită în comuna Stăuceni, printr-un parteneriat public-privat. Aceasta va avea o capacitate de până la 5.000 de locuri. Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.

Pentru a demonstra utilitatea unei investiţii de 50 de milioane de euro şi în Republica Moldova, Publika TV din Chişinău a trimis o echipă de filmare la Cluj. Primul dintr-o colecţie de patru reportaje realizate de jurnaliştii basarabeni a fost difuzat luni. Reportajul a fost intitulat „Cum va arăta  Chişinău Arena”. Echipa de filmare a apreciat imaginea care se dezvăluie ochiului de la etajul al treilea al construcţiei, care „îţi taie respiraţia”. În cadrul reportajului, echipa TV din Moldova îl intervievează pe Ionuţ Rusu, directorul general al Sălii Polivalente.

"Oamenii altfel se duc într-o sală modernă decât într-o sală învechită. În fiecare weekend avem cel puţin un eveniment, fie că e eveniment sportiv, fie că e concert", a declarat Rusu, pentru Publika TV. Rusu a subliniat că, în primele cinci luni ale anului 2018, pragul Sălii Polivalente a fost trecut de aproape 300.000 de spectatori.

Publika.md: Povestea Sălii Polivalente din Cluj. Cum ar putea arăta arena din Chişinău

 

Comenteaza