ITM anchetează cazul motociclistului mort ieri în Gheorgheni

ITM anchetează cazul motociclistului mort ieri în Gheorgheni
Tânărul care a murit ieri într-un accident grav în Gheorgheni era angajat la un atelier de reparaţii şi vânzări de motociclete iar în momentul producerii accidentului roda motocicleta unui prieten, pe care o reparase.

"Era în afara programului de lucru. La noi lucrează între orele 10 şi 12. Eu eram la masă şi când m-am întors am văzut accidentul", aceasta este declaraţia proprietarului atelierului, Stupjar Sandor. Colegii tânărului care au murit ieri spun că acesta reparase motocicleta unui prieten şi că reparaţiile au fost convenite doar între tânăr şi proprietarul maşinii. Tânărul nu avea permis de conducere iar când a ieşit cu motocicleta pe strada Septimiu Albini nu şi-a luat casca de protecţie.

Tânărul care a murit ieri în accident era angajat la Sany Motors SRL iar Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj s-a sesizat în acest caz şi ia în calcul ipoteza ca acesta să fie un accident de muncă. "În mod normal dacă era accident de muncă firma angajatoare era obligată să ne anunţe de îndată. Nu am fost sesizaţi", a spus şeful ITM Cluj, Emilian Roşca, adăugând că instituţia s-a autosesizat în acest caz.

Inspectorii ITM se vor deplasa la sediul atelierului unde lucra tânărul pentru a vedea exact în ce raporturi de muncă se afla acesta cu angajatorul, a mai spus Roşca. Vezi aici ce s-a întâmplat

Trebuie spus, prietenii tânărului mort ieri spun pentru ziuadecj.ro că acesta era îmbrăcat în haine de lucru.

Comenteaza