Breaking news Update Jaf la o bancă din Cluj! Poliţia îl caută pe autor. VEZI semnalmentele

Jaf la o bancă din Cluj!  Poliţia îl caută pe autor. VEZI semnalmentele

Un bărbat cu faţa acoperită şi înarmat cu un cuţit a ameninţat, luni, angajaţii unei bănci din Cluj-Napoca şi a sustras o sumă de bani. Autorul a reuşit să fugă, iar poliţia cere ajutorul cetăţenilor.

Se pare că este vorba despre o unitate a Băncii Transilvania (BT) din cartierul Dâmbu Rotund, iar autorul jafului ar fi reuşit să fugă cu peste 20.000 de lei.

"În jurul orei 15:00, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că într-o unitate bancară de pe raza municipiului Cluj-Napoca a intrat o persoană cu faţa acoperită şi sub ameninţare a sustras o sumă de bani, după care a fugit. În urma acestui incident, nicio persoană nu a fost rănită. Imediat după sesizare, toate echipajele de poliţie au fost mobilizate pe teren în vederea depistării bărbatului în cauză.

Urmează să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs incidentul, suma care a fost sustrasă şi celelalte date de interes pentru soluţionarea cazului", transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj. Ancheta este coordonată de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ.

Semnalmentele autorului jafului:

- circa 1,80-1,85 m

- vârstă aproximativă 25-30 de ani

- constituţie atletică, păr uşor grizonat, tuns scurt, ten uşor măsliniu

- purta o bluză de trening neagră, pantaloni de blugi negri, largi

Persoanele care pot furniza informaţii utile în acest caz, sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa organele de poliţie.

Jaf în Mănăştur. Tot la Banca Transilvania

În 13 februarie 2009, o filială a BT din cartierul clujean Mănăştur a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă. 

Autorii jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, iar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus condamnarea acestora la câte trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani.

Magistraţii au mai decis ca din pedeapsa de trei ani să fie scăzută perioada în care cei doi tineri au fost reţinuţi şi arestaţi, respectiv 19 ianuarie 2010 - 5 mai 2011. Cei doi au fost obligaţi de instanţă să plătească 246.650 de lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale în favoarea asiguratorului băncii. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Comenteaza