Jandarmii, mândri de abuzurile făcute la derby-ul Clujului

Jandarmii, mândri de abuzurile făcute la derby-ul Clujului
Derby-ul de luni dintre cele două echipe clujene s-a lăsat cu un scandal de proporţii în urma celei mai violente ciocniri dintre jandarmi şi suporterii Universităţii din ultimii şase ani. În timp ce fanii revoltaţi caută modalităţi de a se apăra împotriva abuzurilor făcute de angajaţii Jandarmeriei, cei din urmă, într-un exces de zel, se mândresc cu faptele lor pe reţelele de socializare.

După derby-ul dintre feroviari şi şepcile roşii, jurnaliştii de la stiridesport.ro au creat o galerie foto cu imaginile surprinse la incidentele petrecute în centrul oraşului.

Unul dintre jandarmii implicaţi în conflictul cu suporterii pare să se fi recunoscut într-una din fotografiile postate, astfel că a ţinut să se laude cu fapta sa printr-un comentariu lăsat de pe profilul de Facebook al unui individ numit Cibu Adrian. 

"Hai că l-am placat frumos, exact ca la rugby, cum se scrie în presă :)", a fost mesajul lăsat de acesta printre comentariile la articolul respectiv. 

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 01:00, el revine cu un alt comentariu, în care îşi ia la revedere de la public, susţinând că acţiunile sale sunt pentru a proteja cetăţenii. "Sunt în slujba cetăţenilor, nu e loc de nb :)) [noapte bună, n.r.]... ne auzim mâine", a mai scris el. 

Sesizând ironia, un alt utilizator al reţelei de socializare, Ion Gabriel, probabil coleg cu jandarmul în cauză, ţine să-l completeze, dezvăluind cum sunt priviţi cetăţenii de rând de către colegii de breaslă: "În slujba oilor. Eu mă pun să dorm că mâine noapte sunt eu de tură", a afirmat el. 

Ulterior, Cibu Adrian şi-a şters profilul de Facebook, precizează numaiu.ro. De asemenea, în acelaşi articol se arată că fanii Universităţii plănuiesc să solicite Inspectoratului de Jandarmerie Cluj, în cursul acestei zile, analizarea cazului, punând la dispoziție și probele șterse de pe internet de către autori.

Scandalul dintre fanii alb-negrilor şi jandarmi a izbucnit în timpul manifestaţiilor ce au avut loc luni după-masă în faţa Monumentului Memorandiştilor, după ce un suporter a lansat o fumigenă. Jandarmii au intervenit în forţă şi au ridicat doi fanatici, care au fost susţinuţi de ceilalţi suporteri ai echipei. Aceştia au venit să le ceară socoteală oamenilor de ordine, ceea ce a dus la iscarea unui moment tensionat, iar mai multe persoane au fost lovite. Printre ghinionişti s-a aflat inclusiv un reporter ZIUA de CLUJ care a fost lovit cu pumnul de un jandarm pentru că filma episodul violent.

Conflictul s-a lăsat cu amenzi în valoare de 12.600 de lei, suporterii  celor două echipe fiind sancţionaţi pentru injurii, pentru consumul de băuturi alcoolice sau pentru împiedicarea forţelor de ordine să îşi desfăşoare corespunzător activitatea.

În urma celor petrecute, fanii "U" Cluj intenţionează să acţioneze Jandarmeria în instanţă. Joi, suporterii se vor întâlni cu un avocat pentru a stabili în ce fel se pot îndrepta împotriva celor care i-au agresat luni.

Comenteaza