Jandarmii veghează asupra ordinii publice. Aproape 600 de misiuni efectuate în februarie

Jandarmii veghează asupra ordinii publice. Aproape 600 de misiuni efectuate în februarie
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alexandru Vaida Voevod (IJJ) Cluj au efectuat în cursul lunii februarie aproape 600 de misiuni.

 

În total au fost executate 578 de acţiuni, dintre care 355 au vizat asigurarea ordinii publice în mediul urban şi rural din judeţ, în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente, în timp ce alte 93 s-au desfăşurat în timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice.

Pe lângă acestea au mai fost 11 acţiuni de intervenţie şi 81 pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere. În acelaşi timp, 38 de acţiuni au fost efectuate în cooperare cu Poliţia, Parchetul, organele silvice, executorii judecătoreşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Electrica, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism).

"Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii", au afirmat reprezentanţii IJJ Cluj.

În cadrul acţiunilor au fost constatate 16 infracţiuni cu 16 autori reţinuţi şi au fost aplicate 130 amenzi contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de aproximativ 39.150 lei. Totodată, 117 persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Comenteaza