Johnson & Johnson pentru comunități defavorizate. Vaccinurile ar putea fi folosite la Pata Rat sau pentru oamenii strazii

Johnson & Johnson pentru comunități defavorizate. Vaccinurile ar putea fi folosite la Pata Rat sau pentru oamenii strazii
| Foto: Getty Images

Incepând cu marţea viitoare, medicii de familie vor primi doze de vaccin de la Johnson & Johnson, pentru a accelera campania de vaccinare în România. Până în acest moment, numai o treime dintre medicii de familie s-au înscris pe liste pentru a contribui la campania de imunizare din ţara noastră.

“Din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie și vor apărea, tot din 4 mai, dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză. Asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză. Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul”, a declarat Emil Boc, potrivit B1 TV. “Se negociază stimulentul per doză de vaccin”, a adăugat primarul Clujului.

Serul dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză. Vaccinurile ar putea fi folosite pentru locuitorii de la Pata Rat, cat si pentru oamenii strazii din oras si cei aflati in centrele sociale, o astfel de intentie fiind exprimata de coordonatorii asociatiei O masa calda.

Comenteaza