Jucării periculoase pentru copii VIDEO

Jucării periculoase pentru copii VIDEO
Pericol pentru copiii din toată ţara: unele radiere cu forme de legume şi fructe, care împânzesc magazinele, pot fi uşor înghiţite de cei mici. OPC Cluj a vrut să le retragă de pe piaţă, dar acest lucru nu este posibil, deoarece radierele au fost încadrate ca jucării.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au dispus în primăvară oprirea temporară de la comercializare a acestor produse, notificând comisia europeană în acest sens. Deşi a trecut mai bine de o jumătate de an, nici până în prezent, comisia nu a emis un document oficial în acest sens.

Sincron: Mircea Radu, comisar şef CJPC Cluj 00:03:58 - 00:04:17 - "Din punctul nostru de vedere este extrem de grav pentru că lipsa luării unei decizii în acest sens ar putea provoca mari prejudicii. Sunt produse necomestibile", spune şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Mircea Radu.

În momentul de faţă, lucrătorii OPC sunt legaţi de mâini şi de picioare şi nu pot face altceva decât să recomande părinţilor să evite cumpărarea unor astfel de jucării.

 

Vezi în materialul video ce spun şi părinţii despre aceste produse:

 

Comenteaza