Judecător de la Curtea de Apel, sancţionat de CSM

Judecător de la Curtea de Apel, sancţionat de CSM
Judecătorul Gabriel Năsui de la Curtea de Apel Cluj, fost preşedinte al Judecătoriei Cluj-Napoca, a fost sacţionat cu reducerea cu 15 la sută a salariului pe o perioadă de trei luni.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, în şedinţa de azi, acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină împotriva judecătorului Gabriel Adrian Năsui, judecător în cadrul Secţiei Comerciale şi de Contencios Adminsitrativ a Curţii de Apel Cluj.

Judecatorul Gabriel Năsui a fost cercetat de CSM pentru că a judecat o cerere prin care şi-a favorizat soţia. Mai exact, magistratul a judecat şi a admis o cerere de preschimbare de termen introdusă de firma unde soţia sa, Bogdana Năsui, este asociat. Judecătorul s-a retras din dosar abia după judecarea cereririi privind termenul de judecată. 

"Domnului judecător Nasui Gabriel Adrian i-a fost aplicată sancţiunea aplicată sancţiunea diminuării indemnizaţiei de încadrare lunară brută cu 15% pe o perioadă de 3 luni pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art.99 lit.a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În esenţă s-a reţinut că domnul judecător a încălcat prevederile legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii", se arată într-un comunicat al CSM.

 

Comenteaza