Judecătorii Alexandru Şerban şi Horatius Dumbravă au scăpat de revocare, la Cluj

Judecătorii Alexandru Şerban şi Horatius Dumbravă au scăpat de revocare, la Cluj
La Cluj nu s-a obtinuţ majoritatea cerută de lege pentru revocarea judecătorilor Alexandru Şerban şi Horatius Dumbravă din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj s-a întrunit astăzi pentru a vota revocarea din funcţia de membru al CSM a judecătorilor Horatius Dumbravă şi Alexandru Şerban.

"În cadrul Adunării Generale au fost prezenţi 39 din cei 52 de judecători, iar voturile au fost exprimate astfel: pentru judecătorul Horatius Dumbravă au fost contabilizate 26 de voturi pentru revocare şi 13 împotrivă, iar în cazul lui Alexandru Şerban au fost înregistrate 24 voturi în favoarea revocării, 14 împotrivă, iar 1 vot a fost nul", se arată într-un comunicat remis presei.

În urma exprimării votului, nu s-a obţinut majoritatea cerută de lege pentru declanşarea procedurii de revocare, adică votul a două treimi din numărul total al judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Ieri, magistraţii de la Curtea de Apel Cluj au decis, cu o majoritate zdrobitoare, revocarea fostei şefe a CSM.

Miercuri, magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca au votat pentru revocarea din CSM a magistratului Cristi Danileţ. Din 29 de judecători prezenţi la şedinţă, 27 au votat împotriva acestuia. Judecătorul Danileţ este acuzat de foştii colegi de la Cluj că ar fi „trădat", votând pentru funcţia de preşedinte al CSM un procuror, respectiv pe Oana Schmidt-Hăineală.

Scandalul din CSM privind alegerile noilor şefi a determinat Asociaţia Magistraţilor din România să ceară demisia de onoare tuturor membrilor CSM. În caz contrar, asociaţia a ameninţat cu declanşarea procedurii de revocare a tuturor membrilor CSM.

Morar: Situaţia de la CSM, pornită de la nemulţumirea unor judecători care au pierdut alegerile

Comenteaza