Judecătorii rămân de neînduplecat în cazul Uioreanu

Judecătorii rămân de neînduplecat în cazul Uioreanu
Veşti proaste pentru Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj. Acesta a fost adus marţi, din nou, în faţa judecătorilor. În ciuda faptului că avocaţii săi au încercat să obţină o măsură preventivă mai uşoară, decizia judecătorilor a fost necruţătoare.

 

Avocaţii lui Uioreanu au cerut ca acesta să fie mutat în arest la domiciliu, ţinând cont că se află la a patra prelungire a mandatului de arestare, însă magistraţii au respins solicitarea. Uioreanu rămâne astfel după gratii, întrucât arestul preventiv a fost prelungit marţi cu încă 30 de zile.

Pe 23 iunie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj au dispus trimiterea în judecată a lui Uioreanu, președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean. Cei trei se află în arest preventiv încă din 29 mai. Tot atunci, Tribunalul Cluj a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru încă 29 de zile.

Uioreanu este acuzat de comiterea a cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Comenteaza