Judecătorul Cristi Danileț, mesaj pentru festivalierii Untold: „La bal sau la tribunal? Sunteţi liberi să alegeţi!

Judecătorul Cristi Danileț, mesaj pentru festivalierii Untold: „La bal sau la tribunal? Sunteţi liberi să alegeţi!

Festivalul UNTOLD are loc în acest weekend, eveniment la care sunt așteptați câteva zeci de mii de oameni. Judecătorul Cristi Danileț îi atenționează pe cei care vin la Cluj să nu uite să respecte legea.

''La bal sau la tribunal? Sunteţi liberi să alegeţi! Săptămâna asta este o nouă ediţie UNTOLD la Cluj. Sper să vă distraţi! Însă nu uitaţi să respectaţi legea.

Ştiţi deja că legea interzice vânzarea alcoolului şi ţigărilor către minori - sancţiunea este amenda. Mai ştiţi că riscaţi dosar penal dacă sunteţi prinşi având asupra voastră droguri (de la cannabis în sus), indiferent că sunt pentru consum propriu, pentru vânzare sau doar pentru a înmâna joint-ul unui coleg să tragă un fum. Chiar dacă nu vă place legea asta, cât timp ea este în vigoare voi trebuie să o respectaţi, iar eu şi colegii mei să o aplicăm. Vă reamintesc că la ediţiile trecute UNTOLD peste 300 de tineri au ales să facă cunoştinţă cu procurorii DIICOT, poliţiştii BCCO şi judecătorii Tribunalului Cluj.

Ah, da, am uitat să vă spun: eu sunt de serviciu la Tribunal toată această săptămână, inclusiv în weekend, ca judecător de drepturi şi libertăţi. Adică, decid - numai în condiţile legii - cine trebuie interceptat, percheziţionat, arestat. Aşa că vă urez distracţie maximă şi sper să nu ne vedem! Lăsaţi vizitele la tribunal doar pentru orele de educaţie juridică. Acum mergeţi să aveţi experienţa aia epică de care se tot vorbeşte în reclame'', transmite judecătorul Cristi Danileț.

Comenteaza