Judecătorul Cristi Danileț: Nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la îmi spune ce temperatură am"

Judecătorul Cristi Danileț: Nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la îmi spune ce temperatură am"
| Foto: insider.com

Judecătorul Cristi Danileț atrage atenția că „nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket îndreaptă spre mine un aparat și îmi spune ce temperatură am”. De asemenea, el este de părere că cetățenii ar trebui să respecte legile din grijă pentru siguranța proprie decât de frica sancțiunilor atât de controversate.

„Eu chiar cred că acest virus există, deși nu l-am văzut, am încredere în cadrele medicale și în oamenii de știință și, chiar dacă nu m-ați întrebat, nu se atinge niciun drept al omului dacă paznicul de la supermarket îndreaptă spre mine un aparat și îmi spune ce temperatură am. Vă asigur de asta. E doar un mijloc de siguranță, așadar nu are loc un act medical. E bine totuși că lumea dezbate. Dar, într-adevăr s-a operat o restrângere a drepturilor, ca să nu vorbim doar de sancțiuni. Această restrângere este justificată, potrivit Constituției și eu cred că este normal ca toți cetățenii care au ceva de reproșat să o facă în condiții legale.

Ce văd acum pe stradă mă sperie. Văd persoane care s-au adunat mai multe într-un loc, văd persoane care nu poartă mască, care vor să braveze foarte mult, nerealizând că încalcă niște reglementări. Și mai vreau să vă spun un lucru pe care noi încercăm să îi învățăm pe copii în cadrul proiectului de educație juridică. O regulă trebuie respectată chiar și atunci când nu ne vede nimeni. Că e bună sau că e rea, regula trebuie respectată”, a declarat Cristi Dănileț Interviurile Presshub.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza