Județul Cluj va fi protejat de un sistem antigrindină

Județul Cluj va fi protejat de un sistem antigrindină

Guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziția unui sistem antigrindină și în județul Cluj.

16 Puncte de Lansare ale sistemului antigrindină sunt considerate a fi oportune de către o comisie tehnică de specialitate din cadrul MADR și urmează a fi amplasate în zona Turda - Câmpia Turzii pentru a asigura protejarea întregii zone. În ceea ce privește zona Gherla - Dej, acestea vor beneficia de protecția furnizată de viitoarele platformele antigrindină din județul Bistrița.

Necesitatea extinderii sistemului SNACP la nivel național este susținută de întețirea fenomenele meteorologice extreme tot mai des întâlnite, astfel, în conformitate cu HG 341/12.04.2023, nr. crt. III, se va realiza documentația necesară procedurii de achiziție a Studiului de Fezabilitate, urmând ca până la sfârșitul acestui an să se elaboreze Studiul, iar investiția efectivă să înceapă în anul 2024. În acest demers sunt implicate autoritățile publice locale pe raza cărora se vor instala Punctele de Lansare, acestea fiind responsabile pentru găsirea terenurilor în conformitate cu documentația specifică alături de autoritățile județene și de serviciile publice deconcentrate.

Lista tuturor zonelor în care vor fi instalate sisteme ale SNACP poate fi consultată aici: https://madr.ro/comunicare/8182-noi-investitii-in-combaterea-fenomenelor-meteorologice-periculoase.html

 

Comenteaza