Jurnalistă, acuzaţii de VIOL la adresa unui fost redactor-șef: "Aveam abia 20 de ani. S-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu"

Jurnalistă, acuzaţii de VIOL la adresa unui fost redactor-șef: "Aveam abia 20 de ani. S-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu"
| Foto: https://video-images.vice.com

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marţi, pe Răzvan Băltăreţu, fost redactor-șef al VICE, că a violat-o în anul 2015. Băltăreţu neagă acuzaţiile. 

Răzvan Băltăreţu a ridicat, luni seara, la concursul Superscrieri, premiul onorific pentru întreaga activitate acordat redacţiei Vice, unde el a fost redactor-şef din 2021. În acest context, jurnalista Adina Florea a relatat revoltată că a fost, în urmă cu 9 ani, victima unui abuz grav și l-a numit pe cel responsabil: fostul său coleg de redacție Răzvan Băltărețu, care neagă acuzațiile.

"E și omul care în iulie 2015, atunci când aveam abia 20 de ani împliniți, s-a urcat peste mine și m-a violat în timp ce-i urlam nu. Apoi a adormit în patul meu, iar eu am plecat să dorm pe malul Dâmboviței, în fața căminelor de la Grozăvești. Între timp, fapta s-a prescris. Dar a existat, iar martori sunt toți prietenii care mi-au ascultat povestea și sutele de ore de terapie pe care le-am făcut în ultimii 5 ani.", a relatat jurnalista pe Facebook. 

Răzvan Băltărețu a declarat pentru Libertatea că a avut cu Adina Florea o „relație neoficială” și a infirmat acuzația de viol. „Infirm acuzaţiile că a fost viol. Îmi pare rău că a trecut prin aşa ceva sau că eu i-am provocat posibila traumă (...) Eu am aflat aproape un an mai târziu că a simţit momentul acela aşa şi că a fost un moment negativ pentru ea, având o discuţie în 2016 despre cazul acesta”, a declarat Răzvan Băltăreţu. 

Întrebată de ce nu a depus plângere la acea vreme, Adina Florea a explicat pentru G4media că „simți că nu o să te creadă nimeni”. „Eu l-am chemat în casă, până și maică-mea mi-a spus după ce i-am spus câțiva ani mai târziu – da ce viol e ăsta, când tu îl chemi în casă la tine. Pentru că suntem crescut într-o asemenea cultură, de asta nu depunem plângere”, a spus Adina Florea.

Postarea Adinei Florea le-a dat impulsul altor două femei să vorbească despre interacţiunile lor cu fostul jurnalist Vice care au cerut ca identitatea lor să fie protejată și să le fie consemnate mărturiile pentru HotNews.ro, fără identificare personală. 

Una dintre ele l-a acuzat pe Răzvan Băltăreţu că acesta a trecut peste refuzul său şi că a existat o interacţiune sexuală fără consimţământ, însă nu a vrut să ofere detalii. „Azi sunt bine şi vie, nu vreau să mă mai întorc în mizeria aia”, a spus aceasta.

O altă femeie, a treia, a vorbit despre faptul că jurnalistul nu i-a cerut permisiunea atunci când, pe parcursul unui act sexual, el a iniţiat o variantă cu care ea nu era de acord. „... fără să mă întrebe, fără să fiu pregătită pentru asta. A fost cea mai mare durere pe care am simţit-o vreodată. Am căzut în genunchi şi am urlat de durere. A fost groaznic”, a povestit pentru Hotnews.ro cea de-a 3-a victimă care vorbeşte despre comportamentul lui Răzvan Băltăreţu. 

Comenteaza