Klaus Iohannis: Dacă situaţia se înrăutăţeşte, revenim la starea de urgenţă

Klaus Iohannis: Dacă situaţia se înrăutăţeşte, revenim la starea de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis nu exclude revenirea la stare de urgenţă. România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ de infectări cu COVID-19, de la debutul pandemiei, iar faptul ca autorităţile să ia noi măsuri de relaxare e practic imposibil acum.

Odată cu relaxarea, cetăţenii şi-au luat şi o mai mare responsabilitate, dar şi riscuri. Din păcate, în ultimele 24 de ore, România a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID, de la începutul pandemiei, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că era o evoluţie aşteptată. El nu exclude posibilitatea de a intra din nou în stare de urgenţă, dacă situaţia se înrăutăţeşte. 

„Nu-mi doresc să reintroducem restricţii, dar dacă numărul de cazuri creşte în continuare, atunci, probabil, Comitetul Naţional va începe să propună anumite măsuri restrictive. Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, putem să revenim la măsuri mai restrictive”, a spus Klaus Iohannis. 

Aşa că, faptul de a avea parte de noi măsuri de relaxare este prea puţin probabil.

„În situaţia în care creşte numărul de bolnavi, e destul de greu de imaginat cum ar arăta o nouă fază de relaxare. Şi probabil, va trebui să mai repet de multe ori, haideţi să purtăm masca şi să păstrăm distanţa”, a mai declarat în seara aceasta preşedintele.

 

Comenteaza