Video Foto "Kovesi, nu uita, Clujul e de partea ta!"

"Kovesi, nu uita, Clujul e de partea ta!"

Peste 100 persoane protestează, joi seara, la Cluj-Napoca, după ce fostă şefă DNA a fost citată ca suspect într-un dosar de corupție. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Manifestanţii s-au strâns la Monumentul Memorandumului de pe Bulevardul Eroilor, înarmaţi cu pancarte. Ei scandează "Kovesi nu uita! Clujul e de partea ta!", "DNA, te vom apăra!", "PSD ciuma roșie!" sau "Afară, afară, cu PSD din țară!". Un alt protest de susţine pentru Laura Kodruţa Kovesi este anunţat vineri seara la Cluj-Napoca, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii. Manifestaţii asemănătoare vor avea loc în mai multe oraşe din ţară şi în capitală. 

 

Kovesi, citată vineri la Secţia de anchetă a magistraţilor

Fostă şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

"S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Fostul procuror şef DNA a precizat că bănuieşte că este vorba de dosarul în care este acuzată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă că ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară. Mai multe detalii AICI! 

Laura Codruța Kovesi, favorită la Parchetul European

Amintim că, la sfâșitul lunii februarie, Laura Codruța Kovesi, candidată la șefia Parchetului European, va fi audiată de Comisia LIBE a Parlamentului European. Procesul de selecție va fi finalizat la finalul lunii martie, conform eurodeputatului PNL, Siegfried Mureșan.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza