Kovesi, procuror-şef european? Ce spune Comisia Europeană

Kovesi, procuror-şef european? Ce spune Comisia Europeană

Comisia Europeană a transmis că procedura de selecţie a procurorului-şef european este în curs, subliniind că Executivul UE nu e implicat în această activitate efectuată de o comisie independentă, în contextul informaţiilor privind candidatura Laurei Codruţa Kovesi.

Agenţia de presă MEDIAFAX a formulat o solicitare către Reprezentanţa Comisiei Europene, în contextul informaţiilor apărute în mass-media potrivit cărora fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi şi-ar fi depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef european.

„Procedura de selecţie pentru Biroul Parchetului Public European este în curs. Comisia nu este parte a comisiei independente de selecţie. După cum s-a explicat în anunţul privind acest post vacant publicat în noiembrie 2018, comisia de selecţie va evalua candidaţii pentru postul de viitor procuror-şef european şi va prezenta evaluarea Parlamentului European şi Consiliului, care vor desemna procurorul-şef european prin consens”, precizează Reprezentanţa CE. Mai multe detalii AICI!

Comenteaza