L-a omorât în bătaie fiindcă ar fi minţit-o / Tatăl băiatului: "I-am spus şi eu personal să nu îi mai bată, se temeau de ea"

L-a omorât în bătaie fiindcă ar fi minţit-o / Tatăl băiatului: "I-am spus şi eu personal să nu îi mai bată, se temeau de ea"

Anchetatorii nu înţeleg de ce nimeni nu i-a sesizat cu privire la modul despotic în care mama îşi trata copiii. Verificările vizează acum şi felul în care angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi-au făcut treaba. 

Chinurile la care era supus băiatul de nouă ani, înainte să fie ucis, erau ştiute de apropiaţii familiei. Vecinii de pildă au povestit că auzeau zilnic prin ce trecea acest copil dar şi cei doi fraţi ai lui - însă niciunul nu a avut curajul să intervină ori să anunţe autorităţile. La şcoală, cei mici îşi ascundeau rănile.

Povestea lui Luca este tulburătoare. A fost abandonat la naştere împreună cu fratele lui geamăn - şi până la vârsta de cinci ani a fost crescut de o familie de asistenţi maternali, lângă Cluj. Femeia care i-a născut i-a cerut înapoi pe amândoi acum 4 ani, după ce a primit de la primărie o locuinţă.  Claudiu Baciu, tatăl copiilor, a spus pentru StirileProtv: “I-am spus şi eu personal să nu îi mai bată, ştiam că îi bate. Eu am crescut la casa de copii, ştiu cum este să fii bătut, copiii poartă frică, nu îmi dădeau detalii, dacă îi întrebăm separat, se temeau de ea şi nu îmi dădeau detalii.”

Mama l-ar fi bătut pentru că ”a mințit-o”
 

Psihologii încearcă acum să afle ce i-a declanşat comportamentul abuziv. Femeia de 36 de ani a crescut şi ea într-un centru de plasament şi este posibil ca traumele trăite în acea perioadă să fi condus la tragedie. “Tu poţi să îţi iubeşti copiii, poţi să ţii la copiii tăi, dacă ai acest stil rigid de gândire: trebuie să nu îmi ieşi din cuvânt, să faci exact ce spun eu, în momentul în care se întâmplă ca copilul să nu facă ce spui tu pur şi simplu se declanşează acest comportament şi nu îl mai poţi controla”, explică Daniel David, psiholog. 

În fata procurorilor, femeia acuzată că şi-a ucis băiatul a spus că l-a lovit pe cel mic pentru că a minţit-o, susţin surse din ancheta. Procurorii au arestat-o preventiv pentru 30 de zile.
 

Comenteaza