L-au bătut fiindcă a oferit, la un botez, bancnote lăutarilor. Cei opt-nouă agresori au vrut să-i dea o lecţie „intrusului”

L-au bătut fiindcă a oferit, la un botez, bancnote lăutarilor.  Cei opt-nouă agresori au vrut să-i dea o lecţie „intrusului”
Familist, cu trei copii, bărbatul este un fost sportiv care se întorsese recent de la muncă din Italia.

Botezul unui copil din localitatea Luna, de lângă Câmpia Turzii, s-a sfârşit prost în noaptea de vineri spre sâmbătă a săptămânii trecute pentru un bărbat în vârstă de 30 de ani din Turda. Alecu B. a fost invitat la petrecerea ţinută în căminul cultural din localitate de către o rudenie a familiei organizatoare. Până nu demult sportiv de performanţă, bărbatul, proaspăt întors de la muncă din Italia şi tată la rândul său a trei copii, a onorat cu bucurie invitaţia şi, mai mult, s-a distrat excelent pe tot parcursul petrecerii, până după miezul nopţii.

De asemenea, a oferit cu generozitate bani muzicanţilor, lucru care, se pare, nu a fost pe placul unor localnici, aflaţi şi ei la chef, astfel că i-au organizat acestuia o „surpriză", de proporţii, în două reprize. Au aşteptat ca turdeanul să consume alcool şi sâmbătă, la ora 1:00, când acesta a ieşit pentru câteva clipe din căminul cultural să ia aer, l-au atacat cu lovituri de picior şi apoi cu pumnii.

„Au venit vreo 8-9 inşi necunoscuţi după mine şi m-au luat la bătaie, cu nevasta de faţă, chiar dacă nu le făcusem nimic. Am înţeles că le-a fost ciudă pentru că le-am oferit bani lăutarilor. Ce vreţi, abia m-am întors, după aproape patru ani, de la muncă din Italia şi m-am simţit şi eu bine, ajuns în sfârşit, acasă", mărturiseşte, cu obidă, bărbatul.

Bătut-măr, omul a intrat în cămin, unde a oferit „cinstea" care i se cuvenea copilului botezat, după care a ieşit, cu chiu cu vai, să cheme un taxi care să-l ducă înapoi acasă, la Turda. Acolo a fost interceptat din nou de către agresori, de data aceasta cinci la număr, care l-au târât în pădure, unde i-au dat cea de-a doua serie de lovituri, mai serioasă decât prima, abandonându-l apoi.

„Am ajuns în noaptea aceea la spital, la Câmpia Turzii, apoi am fost transferat la Turda şi acum, la îndemnul poliţiştilor, îmi voi scoate certificat medico-legal cu care am să înaintez plângere în instanţă împotriva necunoscuţilor care m-au atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă. Sunt sigur că nu vor rămâne necunoscuţi şi pentru poliţie, fiindcă prietenul care m-a adus cu el la botez îi cunoaşte şi-i va indica, pe toţi, autorităţilor", arată în continuare bărbatul.

Conchide apoi Adrian, un prieten al victimei, care-l însoţeşte pe Alecu la IML Cluj: „Au profitat de faptul că Alecu era puţin băut fiindcă, dac-ar fi fost treaz indivizii respectivi n-ar fi avut nicio şansă: e atât de puternic, fiind sportiv de performanţă, încât - la orice oră din zi sau noapte - nimeni din Turda nu se poate pune la bătaie cu el".

În urma consultului, medicii i-au eliberat bărbatului un certificat medico-legal în care-i recomandă 5 zile de îngrijiri medicale.

Comenteaza