La Cluj, concurenţa face ravagii. Un nou caz de taximetrist bătut de un coleg de breaslă în timpul serviciului

La Cluj, concurenţa face ravagii. Un nou caz de taximetrist bătut de un coleg de breaslă în timpul serviciului
Incidentul a avut loc aseară în staţia CTP de lângă complexul comercial din Gheorgheni.

Ştefan Stanciu, un bărbat în vârstă de 35 de ani originar din Bucureşti şi stabilit prin căsătorie la Cluj-Napoca, face taximetrie de ceva timp în municipiu.

Ieri seară, în jurul orei 22:30, acesta lăsase un client în staţia de autobuze de la Iulius Mall. Apoi şi-a pus maşina cu semnalele pe avarie, zăbovind pentru câteva secunde ca să-şi numere banii. La un moment dat, a văzut cum un taximetrist de la o firmă concurentă a parcat în spatele lui şi a coborât din maşină, începând să-l înjure birjăreşte, etichetându-l de asemenea drept „mocan flămând de bani".

Şi, până să se dezmeticească, aşa cum stătea pe scaunul maşinii, Stanciu a recepţionat un pumn puternic în nas. Sângele i-a ţâşnit şi, cu batista plină de sânge, aplicată în dreptul punctului unde fusese lovit, i-a spus agresorului că nu-i frumos ce face. Vorbele bărbatului l-au înfuriat şi mai rău pe celălalt taximetrist, determinându-l să scoată din maşină o bâtă de baseball.

Stanciu, fiind şi părintele unei fetiţe în vârstă de zece luni, a evitat conflictul, preferând să plece de la faţa locului, nu înainte însă de a-şi nota numărul de înmatriculare al maşinii şi indicativul taximetrului.

Apoi s-a prezentat la Secţia 3 de poliţie din cartierul Gheorgheni, unde poliţistul de serviciu l-a îndrumat la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Acolo, medicii i-au acordat primul ajutor şi i-au făcut o radiografie la nas, îndrumându-l la rândul lor spre IML pentru a-şi scoate certificat medico-legal. După ce l-au consultat pe bărbat, medicii i-au recomandat acestuia două zile de îngrijiri medicale. 

„Am să fac plângere penală pe numele agresorului şi n-am să-l slăbesc, după ce poliţiştii îl vor identifica. Asta pentru că asemenea gesturi nu se fac niciodată, mai ales între colegi. Eu sunt conducător auto, cu multiple calificări - şi nu şofer, iar în rândul breslei noastre n-ar trebui să existe astfel de indivizi precum acesta. Oricum, dacă nu mă pocnea, precis nu veneam aici", a conchis Stanciu.

Comenteaza