La derby, jandarmii au bifat o acţiune reuşită. "Nu am fost agresivi, am răspuns agresivităţii"

La derby, jandarmii au bifat o acţiune reuşită.
Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi a explicat că acţiunile colegilor săi, din ziua derby-ului CFR-"U", au fost în litera legii.

Reverberaţiile incidentelor de luni, dintre jandarmi şi ultraşii Universităţii Cluj, nu s-au stins. Dimpotrivă. Fanii se vor întâlni joi cu un avocat, pentru a intenta proces jandarmilor, iar jurnalistul lovit din exces de zel de un om al legii va depune şi el plângere la Parchetul Militar. ZIUA de CLUJ a sunat la Florinel Budişan, şeful Grupării Mobile de Jandarmi, pentru a-i solicita un interviu. "Sunt în şedinţă", a fost tot ce ne-a transmis. L-a pus însă pe Ilie Milici, purtătorul de cuvânt al grupării, să ne sune şi să ne dea toate lămuririle.

L-am întrebat, desigur, despre agresivitatea jandarmilor, mult mai accentuată decât de obicei. "Jandarmii au intervenit pentru a nu se mai întâmpla incidente. Nu cred că au fost agresivi, ci au răspuns agresivităţii suporterilor. În momentul în care jandarmii au vrut să scoată din mulţime grupul de persoane care au aruncat cu materiale pirotehnice, mai mulţi suporteri au încercat să împiedice acţiunea forţelor de ordine, drept pentru care au fost nevoiţi să folosească forţa", a spus Milici.

Am vrut să ştim care este procedura legală în aceste situaţii. De exemplu, jurnalistul ZIUA de CLUJ agresat a primit un pumn fără nici un avertisment şi fără să aibă un comportament violent. "În momentul în care persoanele au fost scoase din mulţime, iar altele au încercat să-i împiedice, conform protocolului, se poate folosi şi forţa pentru ca aceştia să-şi poată exercita atribuţiile de serviciu", ne-a lămurit purtătorul de cuvânt.

Per ansamblu, Milici consideră acţiunile jandarmilor un succes: "A fost un incident izolat, petrecut în centrul Clujului. Odată ce suporterii au început deplasarea către stadion, nu au mai fost incidente, totul s-a desfăşurat în condiţii normale".

DECLARAŢIE

"Orice persoană poate să depună o plângere la Parchet dacă consideră că a fost agresată, iar ulterior, organele abilitate vor analiza şi ancheta situaţia respectivă, iar, în fucţie de rezultate, vor lua măsurile de rigoare"

ILIE MILICI, purtător de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi

Etichete
Comenteaza