La ICR, Marga păstrează un singur om de-al lui Patapievici. Vezi organigrama finală

La ICR, Marga păstrează un singur om de-al lui Patapievici. Vezi organigrama finală
Mariana Drăghici este singura persoană pe care clujeanul Andrei Marga a păstrat-o din "epoca Patapievici". Aceasta a fost reconfirmată în funcţia de director general al Direcţiei Generale Economice.

Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român (ICR) a aprobat în şedinţa din 16 octombrie organigrama finală. Decizia consiliului a fost făcută în conformitate cu Legea Nr. 356 din 11 iulie 2003 şi cu Ordonanţa de Urgenţă Nr. 27 din 13 iunie din 2012, în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare a Institutului Cultural Român publicat pe site-ul institutului .

Nicolae Brânzea - secretar general al Institutului Cultural Român.
Eunicia Maria Trif - secretar general Adjunct al Institutului Cultural Român.
Ştefan Irimia Popescu - director general al Direcţiei Generale Cooperări Externe din cadrul Institutului Cultural Român.
Iacob Florea - director general al Direcţiei Generale de Promovare a Creaţiei din cadrul Institutului Cultural Român.
Andrei Ciubuc - director general al Direcţiei Generale Românii de Pretutindeni din cadrul Institutului Cultural Român.
Mihai Milca - director general al Direcţiei Generale a Reprezentanţelor în Străinătate din cadrul Institutului Cultural Român.
Mariana Drăghici - director general al Direcţiei Generale Economice.

Dan Croitoru - fostul secretar general ICR se pune la dispoziţia Ministerului Afacerilor Externe
Valentin Săndulescu - fostul secretar general adjunct ICR se pune la dispoziţia Ministerului Afacerilor Externe.

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, în luna septembrie, la şefia Institutului Cultural Român ( ICR). La începutul lunii august, Horia Roman Patapievici şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al ICR, gestul său fiind urmat de cel al vicepreşedinţilor Tania Mihăilescu şi Mircea Mihăieş. Patapievici anunţase, la sfârşitul lunii iunie, că întreaga conducere ICR îşi va da demisia dacă Curtea Constituţională va decide că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 27/ 2012, care prevede trecerea ICR de sub autoritatea preşedintelui sub cea a Senatului, este constituţională.

De asemenea, conducerea Institutului Cultural Român a hotărât înființarea unor filiale ICR la Cluj-Napoca, Iaşi, Timișoara și Craiova. La Cluj, ICR va fi condus de către Irina Petraş, actuala preşedintă a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.

Etichete
Comenteaza