La graniţa cu Grecia se vând deja certificate false care atestă testarea negativă pentru Covid-19

La graniţa cu Grecia se vând deja certificate false care atestă testarea negativă pentru Covid-19
| Foto: profimedia

Certificate medicale false, care atestă că un test negativ la Covid-19 a fost efectuat, sunt vândute la intrarea în Grecia. Presa locală relatează că astfel de documente false pot fi procurate pentru sume cuprinse între 30 şi 40 de euro.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Grecia a impus o măsură prin care cere tututor turiştilor ce intră în ţară să facă dovada efectuării unui test negativ la Covid-19. Cu doar câteva ore înainte de punerea în vigoare a acestei reguli, speculanţii au găsit metode prin care să înşele autorităţile, relatează postul local Mega TV.

Autorităţile au intensificat controalele la vama Kulata-Promachoans şi au descoperit o întreagă reţea care distribuie certificate false pentru turiştii care vor să treacă graniţa, cu scopul de a evita plasarea în izolare, pe o perioadă de 24-36 de ore, sau o plasare în carantină, pe o perioadă de 14 zile, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Cei care vând astfel de certificate false se folosesc de documente emise de unităţi medicale neautorizate. Procedura este simplă, iar pe acte se schimbă numele persoanei care intră în ţară, fapt ce îi induce în eroare pe vameşi.

Preţul pentru un certificat fals, care atestă efectuarea unui test negativ la Covid-19, se vinde la graniţă cu o sumă cuprinsă între 30 şi 40 de euro.

Ca urmare a acestor practici, guvernul elen a precizat că vor fi acceptate doar certificate medicale emise de aproximativ 100 de laboratoare acreditate din Balcani, transmite Mediafax.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza