La volan cu o alcoolemie de 1,29 mg/l. Avea şi permisul suspendat

La volan cu o alcoolemie de 1,29 mg/l. Avea şi permisul suspendat
Un bărbat de 46 de ani din Cluj-Napoca a fost prin la volan cu o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta avea permisul auto suspendat.

"Ieri, poliţiştii din cadrul Postul de Poliţie Căianu l-au depistat pe Valeriu Ş. de 46 ani, din Cluj Napoca, în timp ce conducea un autovehicul deşi se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.  Testarea etilotest a indicat o concentraţie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a refuzat recoltarea de probe biologice", spun poliţiştii.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Şoferul a fost reţinut pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca cu propunere de arestare preventivă.

Comenteaza