Foto Lacul și zona Beliș-Fântânele, luate la puricat. Ce au descoperit organele de control

Lacul și zona Beliș-Fântânele, luate la puricat. Ce au descoperit organele de control
Lacul și stațiunea Beliș-Fântânele, luate la puricat. Ce au descoperit organele de control
Lacul și stațiunea Beliș-Fântânele, luate la puricat. Ce au descoperit organele de control

Polițiștii și inspectorii care au verificat sâmbătă zona Beliș, Călățele, Mărișel au amendat atât șoferi, cât și proprietari de ambarcațiuni care nu respectau legea.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În intervalul orar 13:00-18:00, polițiștii din cadrul Secției 8 Rurală Huedin, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat o acțiune pe luciul de apă al lacului de acumulare Beliș-Fântânele, precum și în traficul rutier, pe raza comunelor Beliș, Călățele și Mărișel.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat cu participarea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură și Parcul Natural Munții Apuseni.

S-a acționat în vederea asigurării unui climat de sănătate publică în contextul răspândirii coronavirusului, prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul navigației civile, protecția mediului.

De asemenea, s-a acționat în vederea prevenirii răspândirii virusului pestei porcine africane și prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic. În cadrul acțiunii au fost legitimate 142 de persoane, fiind verificate 40 de vehicule și 19 ambarcațiuni.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. Șapte dintre acestea au fost aplicate de polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute două permise de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea  unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; trei sancțiuni pentru abateri la legea privind activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și două sancțiuni pentru abateri ale altor legi.

Au fost constatate patru infracțiuni în flagrant, privind punerea în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, faptă prevăzută și pedepsită de legea privind infracțiuni la regimul transportului naval.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza