Lapte fără aflatoxină în judeţul Cluj

Lapte fără aflatoxină în judeţul Cluj
Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Cluj susţine că probele prelevate din judeţul Cluj în scandalul laptelui cu aflatoxină sunt negative.

"Am prelevat 68 de probe. În 27 din cazuri aflatoxina a fost nedetectabilă, iar în toate celelalte nu se încalcă nicio prevedere. În cazul celui mai mare procesator de lapte din judeţeul Cluj, Napolact, aflatoxina nu a fost detectabilă. Laptele produs e procesat în conformitate cu prevederile în vigoare", a declarat Nicolae Pivariu, director DSVSA Cluj.

Autorităţile locale susţin că a fost vorba de o alarmă falsă.

"Noi, la Cluj, producem un lapte bun. Jumătate din lapte provine de la producători din judeţ şi restul din afara judeţului. Eşantioanele au fost selectate pentru un control cât mai clar", a explicat Pivariu.

"La Cluj avem un lapte bun şi trebuie să îi asigurăm pe consumatori de o reacţie rapidă a noastră astfel încat să nu aiba nici ei de suferit, nici producătorii sau fermierii",  a declarat prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fermierii susţin că în cazul scandalurilor alimentare iscate în ultima perioadă de vină ar fi fermierii şi producătorii din UE.

"În Anglia este dovada că se vinde lapte cu aflatoxină de 0.05 mg pe kg şi totuşi se vinde. Chiar nu se cunosc efectele nocive ale acestei substanţe. Nu trebuie să producem isterie în judeţul Cluj", a declarat Ivan Ilarie, consilier judeţean. 

 

 

 

Comenteaza