"Laptele şi cornul" ar putea fi desfiinţat. Ce spun elevii din Cluj VIDEO

Programul Laptele şi cornul ar putea fi desfinţat. Anunţul l-a făcut premierul Victor Ponta, care consideră acest program risipeşte banii publici. Şeful guvernului ar vrea ca sumele să fie redirecţionate către programe after-school.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că guvernul intenţionează să renunţe la programul laptele şi cornul, iar banii să fie direcţionaţi către programe after school. Premierul a declarat că elevii nu beau laptele şi nu mănâncă cornul, iar acest program ar înseamna o risipă.

De cealaltă parte, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus, crede că programul laptele şi cornul este în continuare util. "Programul laptele şi cornul a fost deosebit de util mult timp, sigur la un moment dat copiii au ajuns să se sature de acest program, sunt unii care nu-l agrează, sunt unii pentru care şi-n acest moment este ultima lor masă", spune el.

Profesorii spun că laptele şi cornul, chiar dacă nu sunt de cea mai bună calitate, sunt importante pentru elevii care provin din familii cu venituri modeste.

"Calitatea produselor este îndoielnică, laptele făcut cu o garanţie de doi ani de zile e clar făcut din lapte praf", explică directorul şcolii "Ion Agârbiceanu", Flavia Iacoviţă. "Dar copiii care provin din familii modeste se bucură dacă colegii de la şcoală refuză laptele sau pachetul de biscuiţi sau măruţul şi-l pot pune în ghiozdănel şi îl pot duce la fraţii mai mici pentru ca părinţii să poată să se descurce, să beneficieze şi cel de acasă de un pahar de lapte".

Vezi ce spun câţiva dintre părinţii elevilor clujeni, ce beneficiază acum de programul "Laptele şi cornul", în materialul video "Într-o privinţă e o idee foarte bună. Am trei nepoţi la şcoală, dar niciunul nu-l bea, îl aducem la şcoală şi îl aruncăm", spune unul dintre ei. "E păcat că se dau banii numai ca să fie daţi în vânt. Ar trebui să le dea o prăjiturică, o banană, un măr".

"Eu aş zice să rămână", spune un copil, "numai că ar fi bune şi nişte mere că în clasa întâi când am fost băgam şi mai multe mere şi acum o băgat mai rar".

Conducerea ISJ Cluj a propus Ministerului Educaţiei ca elevii să primească la prânz o masp caldă, iar apoi să rămână în şcoli pentru programele after-school.

"Am propus ministerului să analizeze varianta unei mese calde asigurată pentru toţii copiii urmată de un program de după amiază la fiecare şcoală şi o completatre a orelor şi un program sportiv şi de activităţi culturale", spune Cuibus.

Premierul Victor Ponta a anunţat că se va face o evaluare pentru a vedea dacă sumele din programul Laptele şi Cornul ar acoperi un program after school.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş/Cristian Rus

 

Comenteaza