Latino show. O supervedetă mondială vine la Cluj

Latino show. O supervedetă mondială vine la Cluj
Concertul va avea loc în data de 22 mai la Sala Polivalentă şi face parte dintr-un tur mondial pe care marele artist îl va susţine în 2015. Infomaţia apare pe site-ul oficial al vedetei.

Este vorba de celebrul cântăreţ spaniol Julio Iglesias, care revine în România pentru două concerte, unul la Cluj-Napoca, pe 22 mai, iar celălalalt la Bucureşti, pe 20 mai.

Julio Iglesias este artistul latino cu cele mai multe discuri vândute din toate timpurile, potrivit Guinness World Record. Celebrul cântăreţ a vândut peste 300 de milioane de discuri în toată lumea.

Acesta a studiat dreptul în Madrid şi a jucat fotbal la celebrul club Real, din capitala Spaniei, dar nu a putut să își termine studiile din cauza unui accident de mașină care l-a lăsat paralizat pentru un timp. În acea perioasă a realizat că metoda cea mai bună de a-și alina durerea sufletească ṣi fizică este să se închidă în minunata lume a muzicii.

Totul a pornit atunci când, fiind internat în spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa a început fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă de 40 de ani, încununaţi cu numeroase albume răsplătite cu aur, platină și numeroase distincții, uneori unice în lume.

Julio Iglesias a mai concertat la Cluj în 2008.

Printre cele mai cunoscute melodii care au gâdilat urechile fanilor săi se numără "La vida sigue igual", "To All the Girls I've Loved Before", "Si tu te vas", "Abrazame", "Le Roi Soleil a Froid", "I Want to Know What Love Is", "La Gota Fria", "Agua dulce, agua sala" şi "Me va, me va".

Iglesias s-a căsătorit în 1971 cu María Isabel Preysler Arrastía, cunoscută sub numele de Isabel Preysler, jurnalistă şi moderatoare TV de origine filipineză. Căsnicia lor nu a durat prea mult, cei doi divorţând în 1979, după naşterea a trei copii: Chabeli Iglesias (născut pe 3 septembrie 1971), Julio Iglesias Juniro (născut în 25 februarie 1973) şi Enrique Iglesias (născut la 8 mai 1975), cunoscutul cântăreţ, actor şi producător latino-american, care se bucură de o faimă chiar mai mare decât cea a tatălui său.

După despărţirea de Isabel Preysler, Julio Iglesias a trăit pentru 23 de ani cu modelul Miranda Rijnsburger, mai tânără cu 23 de ani ca el, cu care s-a şi căsătorit în 2010. Cuplul are cinci copii: Miguel Alejandro, Rodrigo, gemenii Cristina şi Victoria şi Guillermo.

Comenteaza