Lecţii de circulaţie pentru cei mici VIDEO

Lecţii de circulaţie pentru cei mici VIDEO
Micii pietoni au învăţat cum să circule corect chiar de la poliţiştii rutieri. Aceştia au amenajat în centrul oraşului o stradă în miniatură şi le-au explicat copiilor regulile de circulaţie. Totul pentru a-i face pe cei mici să nu devină victimele accidentelor de circulaţie.

Evenimentul a fost organizat în cadrul "Zilei Europene a Siguranţei Rutiere", sărbătorită în întreaga Europă. De această dată, poliţiştii au decis să îi înveţe pe cei mici regulile de circulaţie chiar în stradă.

"Am organizat această stradă în miniatură, unde ei se plimbă cu maşinuţele, traversează strada la trecerile de pietoni. Urmează să ieşim cu ei să traverseze la un semafor, să ne arătăm modul cum se traversează corect tocmai pentru ca ei să nu fie implicaţi în evenimente rutiere grave", a menţionat Sorin Precup, purtător de cuvânt Poliţia Rutieră.

Copii s-au lăudat cu regulile pe care le-au învăţat astăzi.

"Eu am învăţat astăzi culorile semaforului", a punctat un copil.

VOX 5:56 Ce reguli ştii, cum se traversează strada şi pe unde? Pe zebră şi pe culoarea verde. Şi dacă e roşu la semafor?Stăm. Şi de unde ştii tu regulile astea? De la grădi 6:17

"Eu traversez strada pe culoarea verde. Pentru că verdele când se face spune că trebuie să pornesc. Dacă e roşu, roşul spune să opresc", a povestit un alt copil.

Tot în cadrul "Zilei Europene a Siguranţei Rutiere", poliţiştii au organizat mai multe controale în trafic. Au fost vizaţi în primul rând pietonii care traversează prin locuri nepermise.

Reporter: Cosmin OANŢĂ

Imagine: Florin DAN

Comenteaza