Lecţii de restaurare la Castelul Bánffy din Bonţida

Lecţii de restaurare la Castelul Bánffy din Bonţida
Clujenii sunt invitaţi duminică, 4 noiembrie, la un workshop de restaurare la Castelul Bánffy din Bonţida, organizat de către Fundaţia Transylvania Trust.

Acesta va fi susţinut de Tudor Giurgiu şi de Dan Chiorean, alături de care voluntarii vor lucra pe zidurile castelului în ateliere de zidărie şi tencuire decorativă.

Programul evenimentului cuprinde, la 09:30 - sosirea participanţilor, la 10:00 - prezentarea Centrului Internaţional de Specializare în Reabilitarea Patrimoniului Construit (principii, metode, tehnici şi materiale folosite în restaurare), la 11:00 - vizita ghidată a castelului, la 12:00 - un atelier practic de zidărie şi tencuire. Castelul de la Bonţida este un ansamblu arhitectonic construit de familia Bánffy în comuna Bonţida din judeţul Cluj. Nucleul complexului de edificii este renascentist, extinderile ulterioare au fost făcute în secolul al XVIII-lea în stil baroc, iar în secolul al XIX-lea, în stil romantic, inclusiv galeria neogotică de la 1890. Ansamblul arhitectonic se află în prezent în proces de restaurare.

În fiecare an, acesta găzduieşte diverse evenimente culturale: proiecţii ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania, prezentări de modă, concerte sau Zilele Castelului.

 

Comenteaza