Lector universitar clujean, reţinut pentru luare de mită. Vindea lucrări de licenţă

Lector universitar clujean, reţinut pentru luare de mită. Vindea lucrări de licenţă
Un lector universitar de la Universitatea Bogdan Vodă a fost reținut săptămâna trecută pentru luare de mită, fiind acuzat că vindea lucrări de licență.

Persoana în cauză, Florin Radu Pintea, a fost arestată pentru 24 de ore în cursul zilei de joi, în urma mai multor percheziţii efectuate atât la domiciliul său, cât şi la biroul de la universitatea privată. El a fost acuzat că a vândut două lucrări de licență unor studenți, contra sumei de 200 de euro pe exemplar. Din motive necunoscute încă unul dintre cei doi și-a denunțat mai apoi profesorul.

După cele 24 de ore de arest, Pintea a acceptat să colaboreze cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și a dat o declarația detaliată legată de acuzațiile de luare de mită care i se aduc, informează evz.ro. În cursul nopții de vineri spre sâmbătă el a fost eliberat și va fi cercetat penal sub control judiciar. Contactat, profesorul a refuzat să comenteze situația. 

În CV-ul lectorului se arată că acesta şi-a început activitatea didactică în 2001, ca asistent universitar la Universitatea Bogdan Vodă, iar din 2007 este lector universitar șiprofesor la disciplinele Bazele Marketingului și Politici de Marketing. Pe lângă alte atribuții pe care le are se regăsește și îndrumarea studenților pentru elaborarea lucrărilor de licență.

 

 

Comenteaza