Lemn confiscat la Gilău şi amendă de 10.000 de lei

Lemn confiscat la Gilău şi amendă de 10.000 de lei
| Foto: imagine cu caracter generic / sursa - https://newsmoldova.ro/

Poliţiştii de la protecţia fondului forestier au efectuat un control în sectorul silvic Gilău şi au găsit un operator economic cu nereguli la cantitatea de material lemnos. L-au amendat şi i-au confoscat lemnul. 

"La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj au demarat activități de control în fondul forestier situat pe raza Ocolului Silvic Gilău, cu privire la acțiunile de exploatare forestieră și stocurile de material lemnos existente în platformele primare gestionate.

În acest context, un operator economic cu punct de lucru pe raza localității Gilău a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010, fiind totodată confiscată valoric cantitatea de 55,95 mc material lemnos, în valoare totală de 9.587 lei.

În fapt, în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deținea în platforma primară cantitatea de 55,95 mc material lemnos, conform datelor introduse în aplicația SUMAL 2.0.", a transmis IPJ Cluj în seara de miercuri 17 ianuarie, într-un comunicat de presă. 

Comenteaza