Lemn de esenţă tare, prezentat ca „lemn de foc” şi încărcat în zece vagoane de marfă, confiscat de poliţiştii clujeni

Lemn de esenţă tare, prezentat ca „lemn de foc” şi încărcat în zece vagoane de marfă, confiscat de poliţiştii clujeni
Poliţiştii clujeni au confiscat ieri peste 260 m.c. de lemn de esenţă tare încărcat în zece vagoane de marfă, înainte ca acestea să iasă din ţară.
Lemnul respectiv a fost prezentat în acte ca „lemn de foc”.

Concret, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj – Biroul de Investigare a Fraudelor şi ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Satu Mare, în colaborare cu angajaţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (I.T.R.S.V.) Oradea, au depistat neconcordanţe cu privire la actele de însoţire a 280 m.c. de material lemnos şi marfa încărcată într-un tren de marfă.

Valoarea mărfii respective era de aproximativ 50.000 de lei, iar „marfarul” urma să iasă din ţară cu destinaţia Cehia.

„În urma controlului efectuat, au fost constatate neconcordanţe între menţiunile din documentele de transport şi felul mărfii încărcate, respectiv s-a constatat că pe documente era trecut lemn de foc iar în realitate încărcătura era constituită din buşteni de esenţă tare pentru gater, fapt pentru care s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a 268 metri cubi de lemn (10 vagoane), în valoare aproximativă de 50.000 de lei”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Expeditorii, două firme din Negreşti Oaş şi Certeze, au fost amendate.

Etichete
Comenteaza