Liberalii pornesc războiul gropilor la Cluj

Liberalii pornesc războiul gropilor la Cluj
Liberalii îl acuză pe edilul Sorin Apostu că a autorizat lucrări de mântuială la reparaţia străzilor care au ieşit din iarnă mai stricate decât erau înainte.

Într-o scrisoare deschisă adresată primarului Sorin Apostu, preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară (foto), îi solicită scuze publice în numele clujenilor afectaţi de proasta calitate a lucrărilor de modernizare a străzilor din oraş. Primarul recunoaşte că străzile Clujului sunt pline de gropi, dar susţine că nu e vorba despre arterele modernizate în ultimii trei ani.

"Cluj-Napoca - viitoarea capitală culturală europeană - arată ca după bombardament. Străzile sunt pline de gropi - adevărate capcane pentru participanţii la trafic -, iar praful ne agresează în orice zonă a oraşului ne-am duce. În fiecare an primăria risipeşte milioane de lei pentru astuparea gropilor, bani aruncaţi deoarece fiecare iarnă face ca situaţia să revină la «normal», se arată în comunicatul PNL. Opoziţia acuză municipalitatea că oferă pârghii clientelei politice de a "înghiţi" la nesfârşit bani pentru reparaţii. "Străzile Clujului sunt într-un etern şantier. Nu bine se astupă o groapă, că apare alta! În aceste condiţii, permiteţi-mi să mă îndoiesc atât de calitatea lucrărilor pe care primăria le contractează, cît şi de calitatea materialelor folosite de firmele care primesc aceste lucrări!", mai spune preşedintele PNL, Marius Nicoară, care semnează scrisoarea deschisă. Un alt motiv de îngrijorare îl reprezintă pragul care "terorizează clujenii" şi care, spune Nicoară, depăşeşte cotaţiile din Turda în timpul funcţionării fabricii de ciment. El solicită scuze în numele "zecilor de mii de mame şi copii care în fiecare primăvară sunt nevoiţi să înghită tone de praf" şi în numele "zecilor de mii de şoferi care sunt nevoiţi să plătească taxele şi impozitele locale".

Primarul Sorin Apostu a replicat însă că, "în general", străzile care se strică sunt cele care nu au fost reabilitate în ultimii trei ani. "Domnul Nicoară, ca om care a lucrat în administraţie publică, ştie că lucrările care se strică nu sunt, în general, cele de anul trecut, de acum doi ani. Acele lucrări executate de firme sunt în garanţie timp de trei ani şi, dacă trebuie reparate, acestea se fac din fondurile proprii. Pot interveni şi costuri suplimentare din partea primăriei, dar lucrările contractate în ultimii ani sunt încă în garanţie", a explicat Apostu. Pe de altă parte, el recunoaşte că străzile oraşului sunt pline de gropi. "Sunt, într-adevăr, dar v-am explicat adineauri care sunt cauzele", a spus el. Responsabile pentru craterele ivite peste noapte sunt şi regiile care au executat lucrări în jurul gurilor de canal, dar nu au adus drumul la starea iniţială, deşi erau obligate.

 

 

Comenteaza