Liberty Technology Park Cluj oferă soluţii business optime cu o arhitectură IT marca HP

Liberty Technology Park Cluj oferă soluţii business optime cu o arhitectură IT marca HP
Proiectul Liberty Technology Park Cluj, iniţiat de omul de afaceri Ion Sturza pe platforma fostei fabrici de mobilă Libertatea, avansează conform graficului.

Prima etapă va fi livrată la finele trimestrului al IV-lea al acestui an şi implică reconversia clădirilor existente într-un total de 8722 metri pătraţi de spaţii pentru birouri clasa A, o cafenea şi un restaurant. În această etapă vor fi finalizate şi amenajările spaţiilor verzi şi ale parcării.

Primii chiriaşi vor beneficia, de asemenea, de spaţii destinate organizării de evenimente, săli de conferinţe, o sală de fitness, terenuri de sport multifuncţionale, locuri de parcare, piste şi rasteluri de biciclete şi, nu în ultimul rând, locuri de joacă pentru copii. Alături de acestea, Liberty Technology Park Cluj pune la dispoziţia chiriaşilor şi o gamă completă de servicii şi facilităţi premium. Unul dintre primele spaţii închiriate în cadrul parcului tehnologic este ocupat de primul accelerator business din România: Spherik Accelerator.

Prin infrastructura creată, Liberty Technology Park Cluj contribuie semnificativ la dezvoltarea oraşului Cluj-Napoca, al doilea centru universitar ca importanţă din ţară, punând accent pe dezvoltarea noilor tehnologii şi pe interdisciplinaritatea acestora. În plus, crearea acestui parc tehnologic va ajuta la creşterea interesului companiilor din zona de IT pentru dezvoltarea activităţii lor în regiune, valorificând astfel şi potenţialul educaţional şi de resurse umane prezent aici.

Infrastructura internă de date a Liberty Technology Park Cluj a fost realizată cu ajutorul Hewlett-Packard, compania furnizând toate elementele de reţelistică şi software necesare. Pornind de la o analiză atentă a nevoilor companiilor din industria IT, implementarea ia forma unei soluţii end-toend deschisă, sigură şi flexibilă, bazată pe echipamente HP de ultimă generaţie, cu facilităţi multiple. Rezultatul este o infrastructură modernă, eficientă din punct de vedere energetic şi foarte potrivită pentru sisteme performante şi flexibile, susţinută tehnic şi de atuurile fostei platforme industriale, respectiv accesibilitatea crescută şi redundanţa.

În termeni practici, HP a implementat în cadrul parcului tehnologic o arhitectură de reţea de tip FlexCampus, o referinţă pentru mediile care unifică reţelele wireless şi cele cu fir pentru a susţine mobilitatea utilizatorilor, precum şi aplicaţiile specifice zonelor de campus (cum ar fi video, telefonie sau BYOD - bring your own device). Astfel, dacă în trecut exista o abordare punctuală în zona tehnologiilor wireless sau de switching, acum arhitectura furnizată este construită în jurul aplicaţiilor şi îi permite utilizatorului să le acceseze instant, indiferent de locul în care s-ar afla ele şi de pe orice echipament, respectând, însă, politicile de securitate ale companiei. Infrastructura

FlexCampus este susţinută de switch-uri de acces din seria 2530, switch-uri agregare/core modulare Layer 3 din seria 5400zl, o soluţie wireless centralizată cu access point-uri cu bandă duală, de tip 802.11n, facilităţi avansate şi inteligente de RRM (Radio Resource Management), Spectrum Analysis şi facilităţi de tip IDS (Intrusion Detection System). În faza a doua a implementării proiectului, care se va fi livrată în trimestrul 2 al anului 2014, HP va îmbogăţi infrastructura de reţelistică cu HP IMC, o aplicaţie de management şi monitorizare a reţelei ce oferă un singur panou de comandă pentru unificarea reţelei wireless şi cu fir cu aplicaţii de reţea ce pot fi integrate, aplicaţii precum BYOD, NAC, Wireless, VPN, QoS, aplicaţii de monitorizare trafic, de automatizare a configurării în centre de date sau de raportare avansată. HP IMC asigură, astfel, administrarea mai simplă a întregii infrastructuri de reţea şi permite adăugarea unor noduri de reţea noi, susţinând, în acelaşi timp, un mediu de reţea virtualizat.

Soluţia implementată de HP în cadrul Liberty Technology Park Cluj beneficiază de garanţia

Lifetime, ceea ce înseamnă că toate echipamentele companiei pot fi modernizate şi pot beneficia de update-uri de firmware pe toată durata lor de viaţă, dar pot fi şi schimbate gratuit în cazul în care apar defecţiuni ce nu pot fi remediate. În plus, infrastructura oferă un plus de disponibilitate prin facilităţi de redundanţă la nivel core switching şi wireless. Flexibilitatea reţelei construite garantează, de asemenea, că, în viitor, tehnologiile noi se vor integra uşor, asigurând astfel un OPEX scăzut şi minimizarea investiţiilor necesare. Proiectul infrastructurii este dezvoltat de HP în parteneriat cu compania clujeană Starnet Consulting, firmă cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul consultanţei, proiectării şi implementării de infrastructuri IT pe baza tehnologiilor de ultimă oră furnizate de HP.

 

Etichete
Comenteaza