Liceenii cu performanţe excepţionale, scoşi în lumina reflectoarelor

Liceenii cu performanţe excepţionale, scoşi în lumina reflectoarelor
Liceenii cu performanţe şcolare excepţionale, premiaţi la diverse concursuri din ţară şi din străinătate, vor fi scoşi în faţa comunităţii.

Totul va avea loc în cadrul proiectului "Creatori de Viitor - Champions United", creat pe modelul programului Cluj, Capitală Europeană a Tineretului. El se va desfăşura în perioada 17-23 iulie şi va fi împărţit în trei secţiuni: Share Future, Share Vision şi Share Performance.

Prima dintre ele este dedicată unor subiecte legate de IT, tehnologie și inovație, orașul și arhitectura viitorului, finanțe, antreprenoriat şi energia viitorului, iar în cadrul celei de-a doua va fi organizată competiția „Viziunea educației 2025".

Aceasta le va da participanților șansa de a lucra la un proiect referitor la viitorul educației, pornind de la enunțul unei viziuni și trecând prin stabilirea de obiective și acțiuni strategice practice, fiind ghidați de mentorii prezenți.

La final, în ultima seară va avea loc "Gala performanței în educație", eveniment ce doreşte să aduce recunoaşterea publică a campionilor liceeni.

În total, proiectul va reuni 200 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, 50 de profesori de top din România, părinți cu implicare deosebită în procesul educațional și 20 de mentori, personalități din business, mediul academic şi sport.

Pentru a fi incluşi pe lista participanţilor, aplicanții trebuie să fie liceeni și să aibă performanțe notabile în domeniile mai sus menţionate. Astfel, vor fi luaţi în considerare olimpicii internaționali sau naționali şi premianții la diverse concursuri din ţară şi din străinătate.

Proiectul este organizat de Asociația 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Universitatea Babeș Bolyai, Primăria Cluj Napoca și cu o serie de parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media.

Comenteaza