Licitaţie pentru Autostrada Nordului, care va trece și prin Cluj

Licitaţie pentru Autostrada Nordului, care va trece și prin  Cluj

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că urmează să fie publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, ofertele urmând să poată fi depuse până în ianuarie 2020.

"Am fost informat de către domnul director Scarlat (Sorin Scarlat, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - n. red.) că a semnat raportul de publicare pentru Autostrada Nordului Petea - Suceava. A fost un proiect care a fost trimis către ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice - n. red.) la sfârşitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SICAP pentru depunerea ofertelor în ianuarie 2020. Vorbim de documentaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului", a declarat Cuc.

El a precizat că acest proiect era în programul de guvernare. "Este un obiectiv care era în Masterplan ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte mult de proiect în această fază de implementare pentru proiect, care, de altfel, ca viitorii guvernanţi, dacă vor trece testul în Parlament de mâine, să îl ducă la bun sfârşit şi nu să vină cu scuze, pentru că ar fi cel mai uşor să vii cu scuze ca să-ţi maschezi incompetenţa. Să le ducă mai departe, să asigure finanţare, să se plimbe pe şantiere, pentru că dacă nu umbli, nu te implici pe infrastructură, acestea nu vor fi finalizate", a mai spus Cuc.

Autostrada Nordului ar urma să facă legătura între vama Petea din judeţul Satu Mare şi Suceava și ar urma să treacă prin orașele Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

Comenteaza