Licitaţie pentru "Conti" în faţa clădirii: a fost cumpărată pentru zero lei

Licitaţie pentru
Mai mulţi tineri au simulat azi o licitaţie pentru clădirea hotelului Continental din centrul Clujului, în paragină de mai mulţi ani, pe care au adjudecat-o pentru ... zero lei, într-un protest faţă de situaţia în care se află clădirea.

Tinerii au simulat o licitaţie care s-a desfăşurat descrescător, de la o sumă mare până la zero lei - de la 6,6 milioane de lei până la niciun ban.
Tinerii au spus că preţul de la care porneşte licitaţia este unul umflat iar Primăria ar trebui să se implice în proces.

Manifestaţia de azi a fost organizată de grupul "Tinerii mânioşi". "Orașul are nevoie de spații publice de calitate, și de măsuri de recuperare a patrimoniului construit. Noua administrație locala trebuie să faca pași reali spre reintroducerea cladirilor importante din istoria Clujului în circuitul public, iar oportunitatea de a achiziționa clădirea în următoarele săptămâni poate fi o primă etapă într-un proces care sa se fructifice într-o restaurare de calitate a cladirii-simbol și reîntoarcerea ei în viața centrului urbei", spune Lucian Bucea, unul dintre membrii grupului. El spune că tinerii militează pentru negocierea preţului de pornire a licitaţiei pâna la un preț adecvat pieței imobiliare actuale și stării în care a fost adus imobilul în ani de zile în care a fost tratat ca o oportunitate imobiliara de mediul privat, și nu ca un monument istoric important și clădire-simbol a Clujului de altădată", pentru o gestionare "raţională" a etapelor ulterioare achiziţiei - identificarea unei funcțiuni care să răspundă nevoilor Clujenilor și posibilităților pe care le oferă clădirea, în urma unui proces decizional transparent, organizarea unui concurs internațional de arhitectură pe tema restaurării Hotelului Continental şi informarea și consultarea reală a populației pe parcursul acestor etape de către Primăria Cluj.

 

Comenteaza