News alert Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit într-o operaţiune militară a SUA în Siria

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit într-o operaţiune militară a SUA în Siria

Preşedintele american a informat că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie. Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicaţi în operaţiune nu a decedat.

Trump a mai spus că Baghdadi era monitorizat de către Statele Unite de două săptămâni, iar operaţiunea a fost lansată întrucât existau informaţii potrivit cărora acesta intenţiona să plece din locul în care se afla. Preşedintele american a mai spus că forţele kurde au oferit informaţii Statelor Unite în legătură cu Baghdadi.

Autorităţile de la Ankara au fost şi ele informate cu privire la această operaţiune, dat fiind faptul că Turcia desfăşoară o ofensivă militară în nordul Siriei.

Donald Trump a adăugat că al-Baghdadi a murit „ca un câine şi ca un laş”. El a mai informat că şi alţi membri ai grupării au fost ucişi în această operaţiune, iar numărul exact al acestora va fi anunţat în următoarele 24 de ore.

Comenteaza