“Liniuţe” cu cei mai puternici bolizi din ţară, la Jucu

“Liniuţe” cu cei mai puternici bolizi din ţară, la Jucu
În apropierea fostei fabrici Nokia de la Jucu de Sus s-a desfăşurat cea de-a 4-a ediţie a Campionatului naţional de Dragracing. Aproape100 de concurenţi s-au întrecut în cunscurs, atât cu maşini, cât şi cu motociclete.

Competiţia s-a desfăşurat pe o lungime de 402,3 metri pe asfalt. Este vorba, practic, de cunoscutele "liniuţe" pe care şoferii le fac cu fervoare în cele mai neaşteptate locuri, însă, de această dată, aici este vorba de o competiţie organizată. 84 de maşini şi 4 motociclete au fost înscrise în cursă, deşi organizatorii se aşteptau la peste 100.

În prima fază, maşinile s-au întrecut în timpii de parcurgere ai distanţei, după, care, în finală, concurează împreună, în manşe eliminatorii. Concurenţii au venit la Jucu de Sus din toată ţara, atât din Cluj, cât şi din Bihor sau Maramureş sau chiar Ploieşti şi Bucureşti.

Cea mai rapidă maşină a fost un PORSCHE 997, condus de Gheorghe Pop, din Oradea. Pop a reuşit să coboare timpul de concurs sub 10 secunde, rezultat pe care nu l-a reuşit niciun alt pilot la Jucu. O ploaie torenţială a bulversat competiţia duminică, în jurul orei 13.30. Cei prezenţi s-au ascuns de ploaie. Piloţii au aşteptat cuminţi pe traseu potolirea ploii, iar după o oră şi jumătate au avut ocazia din nou să apese cu putere pedala de acceleraţie.

Cursa de la Cluj este cea de-a patra etapă a Campionatului Naţional de Dragracing. Mai sunt două curse de disputat, una la Tulcea, cealaltă la Arad. La competiţie a luat parte şi un tânăr milionar din Bucureşti, Cezar Negoiţă, care a avut ocazia să îşi testeze noul bolid, un Lamborghini Aventador.

(F. TĂTAR, articol preluat de pe provincianews.ro)

 

 

Comenteaza