Litoral în pandemie: Plajele patriei gem de turişti, mai mulţi față de anii trecuți

Litoral în pandemie: Plajele patriei gem de turişti, mai mulţi față de anii trecuți

În plină pandemie, cu peste 1000 de cazuri confirmate ieri, litoralul românesc este geme de turiști. Peste 70.000 de oameni sunt pe plajele din România în această perioadă.

Cei mai mulţi continuă să ignore pericolul şi apelurile la responsabilitate făcute de autorităţi, deşi în România deja au fost carantinate două localităţi, iar în una din ele se pare că virusul ar fi fost răspândit de o persoană care se întorsese recent de pe litoral. 

În Eforie Nord, turiștii care au vrut să facă baie în mare abia au găsit loc să se strecoare printre şezlonguri şi cearşafuri întinse pretutindeni. Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii s-au înghesuit să prindă un loc pe plajă. Au stat umăr la umăr fie pe nisip, fie în apa mării.

De altfel, specialiștii spun că în aceste zile, Eforie Nord este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe întreg litoralul românesc.

Mulți dintre cei prezenți la plajă nici măcar nu cred în existența virusului. Alți spun că încearcă să respecte recomandările autorităților, deși este greu pentru că stațiunea este foarte aglomerată, exact ca în anii precedenți. "Încercăm să evităm aglomerația, dar după cum vedeți este aglomerație. Evităm restaurantele și cam atât", au declarat unii turişti pentru Digi24.

Autoritățile le recomandă turiștilor, pe cât posibil, să găsească locuri mai puțin aglomerate și, în cazul în care trec pe lângă o mulțime de oameni, să poarte masca de protecție, chiar și în spațiile deschise.

loading...
Comenteaza