Litoral supraaglomerat în pandemie. Turist: "Cine e bolnav?"

Litoral supraaglomerat în pandemie. Turist: "Cine e bolnav?"
| Foto: Agerpres

Turiștii vor să profite de un weekend la malul mării. Restricțiile impuse de autorităţi pe fondul pandemiei de COVID-19 nu îi sperie de loc. Este cel mai aglomerat weekend de până acum pe litoral. Pe plajele din Mamaia și Eforie Nord se înghesuie zeci de mii de turiști.

Conform datelor din industria turismului, sunt în jur de 130.000 de turiști pe litoral, în acest weekend. Reprezentanți din industria turismului spun că de fapt numărul celor prezenți pe litoral ar fi de fapt dublu faţă de cel raportat de unităţile hoteliere. Deoarece mulţi dintre cei care vin pe litoral se cazează la rude, prieteni și particulari.

Comparativ cu zilele trecute, turiștii au început să păstreze regulile de distanțare. Aceasta, deoarece au fost stabilite amenzi în caz contrar.

Însă respectarea normelor impuse de autorități de frica amenzilor nu are nicio legătură cu  ceea ce cred unii despre noul coronavirus. Unii turiștii nu cred în continuare în existența virusului. "Nu mă protejez. Nu cred în asta. Prea multe cazuri se întâmplă în care eu nu prea cred (...)", spune un turist pentru Digi24.

Încă sunt persoane care spun că nu cunosc pe nimeni care să se fi îmbolnăvit. De aceea, pentru aceştia infectările zilnice, paturile ATI ocupate sau decesele provocate de COVID-19, rămân doar cifre publicate de autorităţi pe care ei nu le consideră atât de importante. 

La malul mării, temperaturile au atins 30 de grade Celsius, dar vântul a suflat cu putere și marea a fost agitată. Salvamarii au arborat steagul roșu, care indică faptul că scăldatul este interzis. Dar turiștii nu prea au ținut cont nici de semnificația steagului și s-au aventurat în valurile puternice și astfel și-au riscat viața.

Comenteaza