Liviu Dragnea, aşteptat la Instanţa supremă

Liviu Dragnea, aşteptat la Instanţa supremă

Liviu Dragnea va fi adus astăzi de la Penitenciarul Rahova la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca o cale extraordinară de atac în dosarul în care Dragnea a fost condamnat la la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Potrivit Agerpres, prin această cale de atac fostul lider al PSD încearcă să obţină rejudecarea dosarului.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit sursei citate, Dragnea a contestat condamnarea prin introducerea a doi căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, urmând ca recursul în casaţie să se judece azi.

În fața instanței trebu8ie să se prezinte și alți inculpaţi din dosar, respectiv Floarea Alesu, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, angajate ale DGASPC Teleorman,

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA

Potrivit procurorilor, Dragnea a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca cele două să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza