Liviu Florian a renunțat la eliberarea pe cauţiune

Liviu Florian a renunțat la eliberarea pe cauţiune
Milionarul clujean Liviu Florian, arestat în dosarul mitei de la Vama Halmeu, rămâne în arest după ce a renunţat la cererea de eliberare pe cauţiune. Omul de afaceri se află după gratii de cinci luni, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Magistraţii Tribunalului din Satu Mare au stabilit cauţiunea pentru eliberarea provizorie a lui Liviu Florian la suma de 200.000 de lei. La înfăţişarea de ieri Florian a renunţat la cerere, solicitând însă admiterea unei cereri de eliberare sub control judiciar. Judecătorii au respins-o însă şi au prelungit mandatul de arestare preventivă. Liviu Florian a fost arestat în februarie pentru că ar fi primit 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu în schimbul promisiunii că va interveni la conducerile Agenţiei Naţionale a Vămilor şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală ca să o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu.

El şi alte patru persoane au fost trimise în judecate la sfârşitul lunii martie. Este vorba de Ion Savu, Ioan-Romeo Niţu, Florin Feher, şi Nicoleta Dobrescu. Primii doi dintre aceştia, dar şi Liviu Florian se află în arest preventiv. Savu este acuzat de complicitate la infracţiunile de trafic de influenţă, Niţu şi Feher, de complicitate la cumpărare de influenţă, iar Dobrescu este acuzată de cumpărare de influenţă. În rechizitoriu procurorii arată că în perioada septembrie 2009-februarie 2010 Florian a pretins şi primit de la Dobrescu, inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Halmeu, suma de 130.000 de euro, promiţându-i în schimb că îşi va exercita influenţa reală asupra şefului Autorităţii Vamale, Radu Mărginean, învinuit în dosar, ca s-o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu. Prin ordinul din data de 22 septembrie 2009, semnat de Mărginean, Nicoleta Dobrescu avea să fie delegată până la 31 decembrie 2009 în funcţia de şef birou vamal la Halmeu, delegare ce a fost prelungită până la 23 februarie 2010, în lipsa unui interviu sau a unui concurs public.

 

 

Comenteaza