Lotul Chețani - Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, deschis de săptămâna viitoare. Grindeanu: „Bucata lipsă de autostradă dintre Cluj și Târgu Mureș e în sfârșit acoperită”

Lotul Chețani - Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, deschis de săptămâna viitoare. Grindeanu: „Bucata lipsă de autostradă dintre Cluj și Târgu Mureș e în sfârșit acoperită”
| Foto: facebook.com/proinfrastructura

Social-democrații Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au fost vineri pe șantierul Chețani-Câmpia Turzii și au anunțat că acest lot va fi deschis săptămâna viitoare.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu au efectuat o vizită de lucru pe șantierul lotului Chețani - Câmpia Turzii - Autostrada Transilvania (A3). Tronsonul va fi dat în trafic săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare o să fie mai multe evenimente, înafară de această legătură dintre Târgu Mureș și Cluj, în sfârșit. E o muncă de echipă. Se vede că se muncește mult și aplicat. Felicităm firma care a finalizat cu 8-9 luni mai devreme acest tronson”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, în vizită pe șantierul lotului Chețani - Câmpia Turzii.

De la Cluj la Târgu Mureș, direct pe autostradă de săptămâna viitoare

Ministrul Transporurilor a subliniat și el că lotul va fi finalizat mult mai repede față de termenul inițial.

„Îi felicit și eu pe cei de la Strabag. Ar fi trebuit să termine acest lot undeva în luna august 2024, asta înseamnă cu 8-9 luni mai repede. Acest tronson acoperă, în sfârșit, bucata lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj. E un lucru important pentru zonă. Undeva în septembrie noi am mai dat drumul unui tronson pe Autostrada Transilvaniei la Nușfalău (...) Probabil joi seara se va da în circulație acest tronson.”, a declarat Sorin Grindeanu la vizita pe șantierul Chețani - Câmpia Turzii.

Grindeanu a mai anunțat că Ministerul Tranporturilor va avea un buget record la anul. 

Săptămâna viitoare, după deschiderea acestei secțiuni, se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureș (județul Mureș) până la Nădășelu (județul Cluj).

Lotul Chețani – Câmpia Turzii are o lungime de 16 kilometri, iar prin darea în trafic va permite circulația pe autostradă completă între Târgu Mureș și Cluj (Nădășelu) și un traseu de autostradă complet, pe 232 de kilometri între Târgu Mureș și Holdea.

Noua secțiune de autostradă va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulației în municipiul Turda (județul Cluj) prin scoaterea traficului greu din localitate.

Comenteaza