Lovitură de graţie pentru DNA. Au fost anulate probele din dosarul "Uioreanu-SRI"

Lovitură de graţie pentru DNA. Au fost anulate probele din dosarul
Procurorii DNA au primit o lovitură grea. Judecătorul de cameră preliminară a hotărât să anuleze probele din dosarul privind folosirea de informaţii în care este cercetat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu.

Astfel, s-a dispus anularea percheziţiilor, a filajului şi a interceptărilor din dosarul "Uioreanu-SRI", instrumentat de secţia pentru militari din cadrul structurii centrale a DNA.

Motivul pentru care Curtea de Apel Cluj a dispus anularea probelor constă în faptul că adunarea acestora în timpul anchetei a fost aprobată de un judecător de la Tribunalul Bucureşti, şi nu de la Curtea de Apel Bucureşti, scrie clujust.ro. Prin urmare, judecătorul de cameră preliminară a concluzionat că a fost o instanţă necompetentă din punct de vedere procedural.

Avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a refuzat să comenteze situaţia până la primirea încheierii judecătorului.

Decizia poate fi atacată prin contestaţie de către DNA în termen de trei zile de la comunicarea încheierii.

La finalul anchetei, procurorii au trimis dosarul "Uioreanu-SRI" în judecată la Curtea de Apel Cluj, din cauza implicării în acesta a fostului subprefect, Mihnea Iuoraş, avocat de profesie, lucru ce a atras competenţa Curţii.

 

 

Comenteaza