LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA. Explozie la Ankara. Armata a introdus legea marțială

LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA. Explozie la Ankara. Armata a introdus legea marțială
Alertă de securitate în Turcia după o lovitură de stat. Țara este sub controlul "Consiliului pentru Pace", iar cetăţenii sunt în siguranţă. Armata a introdus legea marţială şi interdicţii de circulaţie.


Comandanţi militari turci sunt ţinuţi ostatici la sediul Statului Major General, în Ankara, afirmă surse guvernamentale turce, în timp ce preşedintele Recep Erdogan pare a fi în siguranţă, relatează Reuters.

Turcia este guvernată în prezent de un "Consiliu pentru Pace" care va garanta securitatea cetăţenilor, anunţă armata turcă, potrivit televiziunii publice de la Ankara. Armata susţine că a preluat puterea. Comandanţi militari turci sunt ţinuţi ostatici la sediul Statului Major General. Preşedintele Recep Erdogan este într-un loc sigur.

Erdogan a declarat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în contextul posibilei lovituri de stat militare, că "Turcia va depăşi acest moment". Armata turcă argumentează că a fost necesară preluarea puterii pentru că administraţia Erdogan a periclitat statul de drept şi democraţia turcă. Potrivit presei de la Ankara, armata a introdus legea marţială şi interdicţii de circulaţie.

Există informaţii că la Ankara s-ar fi înregistrat o explozie şi că ar avea loc schimburi de focuri între poliţie, subordonată guvernului, şi armată, care are un statut special în Turcia, fiind garantul statului laic.

Administraţia preşedintelui a denunţat o tentativă de lovitură de stat militară, promiţând că va opune rezistenţă şi că autorii revoltei vor fi pedepsiţi. Armata turcă a anunţat că a preluat controlul asupra ţării pentru a "reda libertatea şi democraţia", promiţând că toate acordurile internaţionale vor fi respectate.

Comenteaza