LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA. Turiștii români, sfătuiți să nu iasă din hoteluri

LOVITURĂ DE STAT ÎN TURCIA. Turiștii români, sfătuiți să nu iasă din hoteluri
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne.

''Referitor la evenimentele aflate în curs de desfăşurare în Turcia, MAE recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi pe teritoriul acestui stat să nu părăsească locaţiile de cazare, să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate, şi să se informeze în permanenţă asupra evoluţiei situaţiei interne. 

De asemenea, având în vedere că, potrivit informaţiilor disponibile, aeroporturile internaţionale şi alte căi de comunicaţii din Turcia sunt momentan blocate, cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze spre orice destinaţii din Turcia în cursul zilelor următoare sunt sfătuiţi să îşi reprogrameze călătoriile respective'', se arată într-un comunicat remis de către MAE.

Cetăţenii români pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi consulatele generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Turcia este guvernată în prezent de un "Consiliu pentru Pace" care va garanta securitatea cetăţenilor, anunţă armata turcă, conform televiziunii publice de la Ankara.

Comenteaza