Luare de ostatici la Tribunal: jandarmii au sărit în ajutorul lor GALERIE FOTO

Luare de ostatici la Tribunal: jandarmii au sărit în ajutorul lor GALERIE FOTO
Efective aparținând structurilor de ordine și siguranță națională din județul Cluj au intervenit miercuri pentru salvarea unor ostatici sechestraţi de nişte infractori în sala 38 a Tribunalului Cluj. Tot acolo, jandarmii și trupele speciale au descoperit un colet suspect.

Nu a fost vorba de o situaţie reală de criză, ci doar de scenariul unui amplu exerciţiu de pregătire pentru situaţii de risc ce se desfăşoară în aceste zile pe raza municipiului. 

Simularea face parte din acţiunea "Porolissum 15", organizată între 8 şi 11 decembrie. Exerciţiul se desfăşoară conform unei planificări prealabile, fiind prevăzut în graficul de pregătire pentru anul 2015 şi are drept scop antrenarea în comun a reprezentanţilor structurilor cu responsabilităţi în asigurarea climatului de siguranţă publică, la nivelul judeţului Cluj.

Prima parte a exerciţiului s-a desfăşurat marţi, 8 decembrie, de la ora 08:30, în zona Pieței Mihai Viteazul, unde s-a intervenit la o mașină capcană. Ultima acţiune programată, ce av avae loc joi, presupune intervenţia în cazul unui atac asupra unui transport special.

 

 

Comenteaza