Luare de ostatici la un post de radio din Olanda

Luare de ostatici la un post de radio din Olanda
Poliţia olandeză a anunţat, joi, un incident privind o luare de ostatici în oraşul Hilversum, într-o clădire folosită de postul de radio 3FM.

Un bărbat a pătruns în clădire înarmat cu un cuţit şi a ameninţat mai multe persoane, înainte de a lua ostatică o femeie care lucrează la postul de radio 3FM, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Poliţia nu a oferit detalii despre natura acestui incident, dar a instalat un cordon de securitate în zonă. Un negociator încearcă să contacteze atacatorul pentru a-i afla intenţiile şi cerinţele.

În ciuda acestei situaţii, postul de radio a decis să continue transmisia în direct, fără a face referire la evenimentele din interiorul clădirii.

Potrivit site-ului agenţiei Reuters, bărbatul a ţinut-o pe femeie ostatică mai bine de o oră şi jumătate, înainte să o elibereze fără intervenţia poliţiei. Negociatorul a reuşit să comunice cu atacatorul şi l-a convins să se predea.

Femeia nu a suferit răni serioase, dar va fi examinată de către medici, în timp ce atacatorul a fost reţinut de către poliţişti.

Poliţia nu are deocamdată informaţii despre motivul luării de ostatici. Agenţia de ştiri ANP Nieuws citează surse potrivit cărora atacatorul, care nu vorbea foarte bine limba neerlandeză, a avut o dispută cu angajata postului de radio în cursul dimineţii.

Anchetatorii olandezi au descoperit un cuţit şi o geantă pe o stradă aflată la aproximativ 50 de metri de clădirea postului de radio.

 

Etichete
Comenteaza